Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Για τις ακτοπλοϊκές γραμμές προς επιδότηση (περιλαμβανόμενης της Σαμοθράκης) δε χρειάστηκαν προτροπές, παρεμβάσεις και πιέσεις από κ α ν έ ν α ν

Μερικοί ακόμη δεν κατάλαβαν ότι το μοντέλο της αυτοπροβολής και του εμπαιγμού έχει καταρρεύσει και συνεχίζουν να λειτουργούν βάσει γνωστών πολιτικών προτύπων συμπεριφοράς (έχοντας πάντα συμπαραστάτες, κάποιους που έχουν τη δύναμη να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη).
Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας  για τις ακτοπλοϊκές γραμμές προς επιδότηση, οι οποίες περιλαμβάνουν και το νησί της Σαμοθράκης, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι δε χρειάστηκαν προτροπές, παρεμβάσεις και πιέσεις από κ α ν έ ν α ν.



Μετά από σύσκεψη των τοπικών φορέων στις 3/4/2015 στο Επιμελητήριο Έβρου για την άρση απομόνωσης του ακριτικού νησιού της Σαμοθράκης, όπου κοινό σημείο αναφοράς όλων των συμμετεχόντων αποτέλεσε η διεύρυνση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Σαμοθράκης, ανέλαβαν οι Βουλευτές Έβρου ΣΥΡΙΖΑ, Καΐσας Γεώργιος, Ρίζος Δημήτριος και Γκαρά Αναστασία να μεταβιβάσουν στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα Θεόδωρο σχετική επιστολή – πρόταση για δύο ακτοπλοϊκές συνδέσεις (Λαύριο – Λήμνος – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη και  Σαμοθράκη – Λήμνος).
Την επιστολή – πρόταση  προσυπέγραψαν οι Βουλευτές Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Καΐσας, Δημήτριος Ρίζος, Αναστασία Γκαρά, ο Βουλευτής Έβρου ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, ο Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Σταύρος Σταυράκογλου και ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.
Στις 7/4/2015 ενημερώθηκε εγγράφως ο Υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον για το θέμα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των τοπικών φορέων και στις 20/4/2015 προκήρυξε προς επιδότηση τέσσερις ακτοπλοϊκές συνδέσεις για τη Σαμοθράκη (δύο επιπλέον των προτεινομένων).
Ας μην οικειοποιούνται κάποιοι όσα ούτως ή άλλως θα γινόταν. Τόσο οι φορείς όσο και το Υπουργείο έκαναν τα αυτονόητα, δηλαδή το καθήκον τους. Όποιος με παλαιοκομματική νοοτροπία επιδιώκει να προβληθεί και να παρουσιάσει ότι όλα γίνονται «κατόπιν ενεργειών του», δεν έχει να κερδίσει τίποτα, γιατί ο κόσμος τα έχει καταλάβει αυτά τα τερτίπια.
Καΐσας Γεώργιος
Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: