Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

«Επιχειρώντας ΜΑΖΙ» Συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία στον Έβρο

Ποια είναι η αξία της συνεργασίας και ποια τα δυνητικά αποτελέσματα για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη των επιχειρήσεων; Το Συνέδριο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Έβρου «Επιχειρώντας Μαζί», θα εστιάσει στην αξία της συνεργασίας και των συνεργατικών σχημάτων για την τοπική ανάπτυξη. Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, στις 15:30 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στον



3ο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου ενώ στις 20:30 θα ακολουθήσει εκδήλωση δικτύωσης στον 4ο όροφο του Επιμελητηρίου.
Εμπειρογνώμονες, ειδικοί, νέοι επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων θα μοιραστούνε με το κοινό γνώσεις, εμπειρίες και καλές πρακτικές, με σκοπό να δημιουργηθεί η βάση προς την χάραξη μιας αποδοτικής στρατηγικής για την δημιουργία ενός υποστηρικτικού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
Ο σκοπός του συνεδρίου είναι να διερευνηθούν οι προοπτικές στήριξης της επιχειρηματικότητας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας, της καινοτομικής σκέψης και του επιχειρηματικού πνεύματος. Στόχος του συνεδρίου είναι η δημιουργία ενός υποστηρικτικού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και μιας νέας κουλτούρας που θα υποστηρίζει τα νέα επιχειρηματικά σχήματα.
Το συνέδριο θα ξεκινήσει με τον απολογισμό του έργου της Α.Σ. ΙΝΕΕΜ και θα ακολουθήσουν τέσσερις επιμέρους θεματικές ενότητες που θα καλύπτονται στο σύνολο τους από ειδικό γραφίστα με γραφιστική αναπαράσταση/απεικόνιση (graphics facilitation). Οι θεματικές ενότητες είναι:
1. Διάγνωση της παρούσας κατάστασης. Η επιχειρηματικότητα στην Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου: «Που βρισκόμαστε, που στοχεύουμε και που θέλουμε να πάμε»
2. H υποστήριξη της επιχειρηματικότητας τοπικά: δημιουργία ενός υποστηρικτικού οικοσυστήματος. Ενότητα με αναφορά, στην Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στα πλαίσια της Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) και στην στρατηγική δημιουργίας ενός υποστηρικτικού οικοσυστήματος.
3. Άλλες μορφές επιχειρηματικότητας. Ενότητα που εστιάζει σε νέες μορφές επιχειρηματικότητας όπως είναι τα συνεργατικά σχήματα, η Κοινωνική, η Αγροτική, η Πράσινη, η Κινηματογραφική, η Πολιτισμική και η Δημιουργική επιχειρηματικότητα.
Με το πέρας του συνεδρίου θα ακολουθήσει εκδήλωση δικτύωσης (Networking Event) όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εμπειρογνώμονες και τους ειδικούς στον 4ο όροφο του Επιμελητηρίου σε φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.
H συμμετοχή είναι ανοιχτή και ελεύθερη για όλους. Παρόλα αυτά είναι επιθυμητή η εγγραφή για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου και στην ιστοσελίδα του (www.evroschamber.gr).
Συντονιστής: Επιμελητήριο Έβρου Εγγραφή : https://www.eventbrite.com/e/18666442833



Δεν υπάρχουν σχόλια: