Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Αν. Μακεδονίας-Θράκης για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τριανταφυλλίδη

Οι προτάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τριανταφυλλίδη στα πλαίσια του « Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία» αποτελούν πρόκληση για τους γονείς που μέσα σε συνθήκες περικοπών και άγριας φοροεπιδρομής προσπαθούν να προσφέρουν στα παιδιά τους  το καλύτερο.  Ο συγκεκριμένος βουλευτής αφού αναμασά όλη την επιχειρηματολογία ΟΟΣΑ, Ε.Ε. για τον χαρακτήρα που πρέπει να έχει η  εκπαιδευτική



μεταρρύθμιση, προτείνει την αύξηση των διδακτικών ωρών στα σχολεία στις 40/βδομάδα  χωρίς δημοσιονομικό κόστος, καθώς τις επιπλέον ώρες των εκπαιδευτικών θα πρέπει να τις πληρώσουν οι γονείς  με εισοδηματικά κριτήρια .
Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν διατυπώνεται τυχαία, ούτε αποτυπώνει προσωπικές απόψεις, αλλά εκφράζει βαθύτερες σκέψεις που μπορεί να τεθούν προς συζήτηση και στον λεγόμενο διάλογο για την παιδεία. Εξάλλου πολλές φορές ακούσαμε από επίσημα χείλη, ότι οι γονείς που έχουν την οικονομική  δυνατότητα μπορούν να προσφέρουν στα οικονομικά του σχολείου. Τώρα μας καλούν, αν θέλουμε να έχουμε εκπαιδευτικούς στα σχολεία  να καλύψουμε το κόστος. Όλα αυτά βέβαια με κοινωνική ευαισθησία αφού θα εξαιρούνται οι άνεργοι και οι άποροι .
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ  ΜΟΡΦΩΣΗ. ΔΕΝ  ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΩΗΣ! 
Ζητούμε να ξεκινήσουν έστω και τώρα  η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία στα σχολεία  με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό   γιατί οι γονείς  δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων. Η Ενισχυτική Διδασκαλία και η ΠΔΣ να ξεκινούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 
ΓΙΑ ΤΟ Δ Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ  ΝΙΚΗ                                                            ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ                                                    Αλεξανδρούπολη, 16/1/2016
Πληροφορίες:  (6947839524)                                   Αρ. Πρωτοκόλλου οικ: 11
ΠΡΟΣ:  ΜΜΕ ,  ΕΝΩΣΕΙΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια: