Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Εποικοδομητική η επίσκεψη του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννου Γραμματίδη στον Νομό Έβρου

Ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος  ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ κι επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης στον κύκλο των συναντήσεων του με φορείς της τοπικής κοινωνίας στην Αλεξανδρούπολη είχε έναν εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα της περιοχής και τις προοπτικές που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξή της.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γραμματίδης  είχε συνάντηση και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού Έβρου, όπου τέθηκαν τα προβλήματα που βιώνει η περιοχή και κατατέθηκαν



προτάσεις που πρέπει να παρθούν για να  δώσουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα.
Νωρίτερα, ο κ. Γραμματίδης επισκέφτηκε  και είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με την τοπική ηγεσία, της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης,   τον Πρόεδρο κ. Δούκα του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Τέλος, ο κ. Γραμματίδης είχε συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς που επιτελούν σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο στην περιοχή.
Συμπερασματικά, ο κ. Γραμματίδης δήλωσε τα εξής: «Με τους συνεργάτες μου επισκέφθηκα την Αλεξανδρούπολη σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο, όπου συσσωρεύονται προβλήματα τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης της χώρας όσο και του προσφυγικού ζητήματος. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το υψηλό φρόνημα των τοπικών αρχών ασφαλείας πού επιτελούν ένα ηράκλειο έργο παρά την έλλειψη μέσων και τα ποικίλα προβλήματα της περιοχής που έχουν να κάνουν με την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Ο πρωτογενής τομέας εξάλλου έχει κατάρρευσε, το ίδιο και η βιομηχανία με βιομηχανικά και βιοτεχνικά κουφάρια παντού, αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών για δεκαετίες. Παράλληλα, , τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία αλλά και το φυσικό κάλλος της περιοχής δεν έχουν τη δέουσα προβολή σε συνδυασμό με το ότι λείπουν οι απαραίτητες τουριστικές υποδομές αλλά και η προβολή της περιοχής στο εξωτερικό, ώστε ο Έβρος να αποτελέσει τόπο διαμονής και όχι απλά επίσκεψης και διέλευσης τουριστών. Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις απέτυχαν να βοηθήσουν την ανάπτυξη της ιστορικής περιοχής του Έβρου με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές και οι πολίτες να πρέπει να αναλάβουν μόνοι τους δράση για να αναπληρώσουν στο μέτρο του δυνατού αυτή την αδιαφορία. Είναι επίσης καιρός να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης ώστε να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης της πόλης και της περιοχής. Η   Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα, παρά το ότι δεν έχει ακόμα κοινοβουλευτική παρουσία, θα κάνει κάθε δυνατή παρέμβαση ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής» κατέληξε ο κ. Γραμματίδης.»



Δεν υπάρχουν σχόλια: