Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Η «Γωνιά Ανακύκλωσης» παρουσιάστηκε στο ‘‘Ανοιχτό Σχολείο!’’ το 10ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης

«..Το όνειρό μας είναι να ανακυκλωθούμε...έτσι ώστε να επαναχρησιμοποιηθούμε κάποια στιγμή! Ξεκινάμε όλοι μαζί, ελεύθεροι να πραγματοποιήσουμε το Όνειρο - να ανακυκλωθούμε!» βροντοφώναξαν με μια φωνή οι Ήρωες της «Γωνιάς Ανακύκλωσης», καταχειροκροτούμενοι από τους εκατοντάδες μαθητές που παρακολούθησαν το θεατρικό δρώμενο με το οποίο παρουσιάστηκε η «Γωνιά» στην



αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 10ου Δημοτικού σχολείου της Αλεξανδρούπολης, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016.
η λαμπένια, ο Αλουμίνιος, η Μπαταριούλα, ο Πλαστικούλης και ο Τηγανολαδάκης συναντιούνται πλέον στη «Γωνιά Ανακύκλωσης», έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του σχολικού κτιρίου στον οποίο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα συλλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά στέλνοντας μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος.
«Μια σημαντική ιδέα του συλλόγου Γονέων που χτίζει οικολογική συνείδηση και εμφυσά κοινωνική ευθύνη στα παιδιά μας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Κελεμίδης.
Το «Ανοιχτό Σχολείο!» λέει ΝΑΙ στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
H παραπάνω Βιωματική Δράση εντάσσεται στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! Ονειρεύομαι, Νοιάζομαι, Θέλω, Μπορώ» του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, που υλοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά με τη στήριξη του συλλόγου Διδασκόντων και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017.

Φιλικά,
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κελεμίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: