Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Εκδήλωση στο Σουφλί για την Παγκόσμια Ημέρα για ΑμεΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες πραγματοποιήθηκε χθες (3/12) εκδήλωση στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου υπό την αιγίδα του τοπικού  Δημάρχου και την ουσιαστική συνδρομή του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, του Μουσείου Μετάξης Σουφλίου και του Συλλόγου φίλων ΑμεΑ Σουφλίου και περιχώρων.
Η πολύ όμορφη βραδιά έκλεισε με την εξαιρετική μουσική παράσταση του συγκροτήματος «ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ».



Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης παρακολούθησε την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση και τόνισε στο χαιρετισμό του τα ακόλουθα σε επικεφαλίδες :
Οι ανάγκες και οι αγωνίες των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δεν αποτελούν ζήτημα μιας μέρας, για να τους θυμόμαστε!
Οφείλουμε ως Πολιτεία, αλλά κι ως απλοί πολίτες να μαχόμαστε καθημερινά για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών για αυτούς τους ανθρώπους ειδικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων, που αποτελούν ζωντανό παράδειγμα θέλησης
Το πρόγραμμα της ΝΔ «Κανένας στο Περιθώριο» υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχουν γίνει επισκέψεις σε 550 κοινωνικές δομές και οι καινοτόμες προτάσεις τους θα συμπεριληφθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος.
Είχε συμβάλει αποφασιστικά στο να κατατεθεί στη Βουλή σχετική τροπολογία, η οποία και ψηφίστηκε και δίνει τη δυνατότητα σε Στελέχη των Ε.Δ  και Σ.Α , που τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και  έχουν τεθεί σε Πολεμική ή Μόνιμη Διαθεσιμότητα, να ωφεληθούν ατελειών αναπηρίας, όπως προέβλεπε σχετικός νόμος, ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα - αίτημά τους .
Τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές και είναι καταλυτική η προσφορά του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και του υφισταμένου τους Μουσείο Μετάξης Σουφλίου!



Δεν υπάρχουν σχόλια: