Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ενημερωτικές ημερίδες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στο Διδυμότειχο, στην Κομοτηνή και στα Δίκαια Έβρου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία την 13 και 14 Φεβρουαρίου 2017, τρεις ενημερωτικές ημερίδες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στο Διδυμότειχο, στην Κομοτηνή και στα Δίκαια Έβρου.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικοί, ώστε να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές



κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Πιο αναλυτικά, η πρώτη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου, κατόπιν πρόσκλησης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Διδυμοτείχου και περιφέρειας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ο βουλευτής Έβρου Δημήτρης Ρίζος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Παναγιώτης Κεραμάρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικός Διευθυντής Πασχάλης Συριτούδης καθώς και οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.
Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Δίκαια Έβρου με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Δικαίων Έβρου.
Τέλος, η τρίτη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Παπανικολάου» στη Κομοτηνή, κατόπιν πρόσκλησης του Συνδέσμου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής πρωτ. Χρυσοβαλάντης Δήμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κομοτηνής Εμμανουήλ Ταπατζάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης Κωνσταντινίδης Μαρίνος, εκπρόσωπος του Ανωτέρου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, Συνταγματάρχης Παπαστάμος Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Παύλος Δασκαλάκης και άλλοι Αξιωματικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.
Κατά τη διάρκεια των ημερίδων αναπτύχθηκαν από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Παπαπροδρόμου, θεματολογίες, οι οποίες αφορούσαν:
την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Υπενθυμίζεται ότι οι ημερίδες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικότερων - καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, με αφορμή και τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: