Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με εκπροσώπους ενώσεων Περιφερειακού Τύπου

Τη βιωσιμότητα του Τύπου της περιφέρειας (ημερήσιου, εβδομαδιαίου), των τοπικών εφημερίδων της Αττικής, αλλά και των περιοδικών - κλαδικών εκδόσεων συζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Σταύρος Θεοδωράκης με τους προέδρους και εκπροσώπους του Περιφερειακού, Τοπικού και Περιοδικού Τύπου της χώρας.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα συσσωρευμένα προβλήματα των εντύπων που λειτουργούν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και διαπιστώθηκε η ανάγκη να παρθούν



άμεσα μέτρα που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του κλάδου (διακίνηση Τύπου, συμμετοχή σε προγράμματα ΣΕΣ κ.α.), σε συνδυασμό με την διαφάνεια που διασφαλίζουν μόνο οι έντυπες δημοσιεύσεις (διακηρύξεις, ισολογισμοί). Παράλληλα συζητήθηκε η ανάγκη να εφαρμοστούν οι νόμοι που μέχρι σήμερα καταστρατηγούνταν επί δεκαετίες (κατανομή κρατικής διαφήμισης κ.α.).
Από τις Ενώσεις του Περιφερειακού Τύπου στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ι.Π.Τ Μιχ. Σαββάκης , ο πρόεδρος Σ.Η.Π.Ε Βασ. Αθανασίου ο αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Τ.Η.Ε κ. Χρ Ζαγκλής και ο .εκπρόσωπος της Ε.Ι.Η.Ε.Ε. Στ. Καραμπερόπουλος.
Από το Ποτάμι μετείχαν στη συνάντηση ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας και η Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Λίνα Παπαδάκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: