Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Όμηροι του αδιάφορου κράτους τα άτομα με αναπηρία – Χωρίς οδηγό το ΚΕΦΙΑΠ Ορεστιάδας

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν.Έβρου, στην οποία αναφέρεται η αναγκαιότητα της τοποθέτησης οδηγού στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής κι Αποκατάστασης Ορεστιάδας (Κ.Ε.Φ.Ι.ΑΠ.).



Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι από τα τέλη Ιουνίου, 28 συνάνθρωποί μας από τις περιοχές της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου δεν μπορούν να μετακινηθούν από και προς το Κέντρο προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες θεραπείες τους, εξαιτίας της μη διάθεσης οδηγού από το ΕΚΑΒ.

Η σχετική επιστολή:
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Ν. ΕΒΡΟΥ Δήμητρας 19 Αλεξ/πόλη Τ.Κ. 68 100
Τηλ.:25510 27722   Fax: 2551087257
Email: ameaev@gmail.com
                                                                                                              Αρ. Πρωτ.: 291
                                                                                                   Ημερομηνία: 13/7/2017
                                               Κοιν.: προς  ΠΟΜ.ΑμεΑ, Ε.Σ. ΑμεΑ  Βουλευτές Έβρου
                                              Προς Διοικητή ΓΝ Διδυμοτείχου κο Στέφανο Καρακόλια
Θέμα: Τοποθέτηση οδηγού Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου  ιδρύθηκε το 2005 με έδρα την Αλεξανδρούπολη είναι το πρωτοβάθμιο όργανο της εκπροσώπησης των ΑμεΑ, ιδρυτικό μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ομ.Α.μεΑ.) και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και έχει ως σκοπό, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις της, την οργάνωση, την ενημέρωση και την συσπείρωση των φορέων εκπροσώπησης των Ατόμων με Αναπηρία, χρόνιων πασχόντων και των οικογενειών τους που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Επιθυμεί με την παρούσα επιστολή της να εκφράσει τη μεγάλη αγωνία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάθηση και οι οικογένειές τους.   Σήμερα ο Σύλλογος απαριθμεί περισσότερα από 1500 μέλη.
Ο Σύλλογος αγωνίζεται για την προστασία και την προάσπιση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, την καταπολέμηση των διακρίσεων που βιώνουν, την ένταξη και την ίση συμμετοχή στο κοινωνικό σύνολο.
Κύριε  Διοικητά,
Εκ μέρους του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ (Έβρου) σας ζητώ να μεριμνήσετε για την αποκατάσταση των καθημερινών μετακινήσεων των ΑμεΑ από και προς το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Ορεστιάδας, οι οποίες δε γίνονται με κανονικότητα από τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου 2017 λόγω μη διάθεσης οδηγού από το Ε.Κ.Α.Β.  Με αποτέλεσμα 28 άτομα με αναπηρία, κάτοικοι των Δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας να  έχει διακοπεί η προγραμματισμένη θεραπεία τους, όπως κινησιοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία κ.λπ .   

Με εκτίμηση

ΤΟ ΔΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                             ΜΠΑΛΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: