Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Προβάλλοντας το Διδυμότειχο στην εμποροπανήγυρη

Για πρώτη φορά ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογός Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση» συμμετείχε στην ετήσια εμποροπανήγυρη του Διδυμοτείχου από 15 έως 17 Σεπ, με περίπτερο ενημέρωσης και προβολής της πόλης για τους επισκέπτες.
Από το Καστροπολίτικο περίπτερο, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό, διανεμήθηκαν δωρεάν φυλλάδια με τα μνημεία της περιοχής μας και διατέθηκαν προς πώληση πήλινα αγγεία με χαρακτηριστικά του Διδυμοτείχου.



Επίσης ανάμεσα στις προβολές των μνημείων, παρουσιάσαμε και κοινωνικά μηνύματα που αφορούσαν την αυτονομία και αναβάθμιση του Νοσοκομείου του Διδυμοτείχου, συνεχίζοντας μ΄ αυτόν τον τρόπο  τον αγώνα που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία συλλόγων και φορέων του Βορείου Έβρου, στους οποίους βεβαίως ανήκει και ο Σύλλογός μας.
Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο παρευρέθηκαν οι δύο νεαροί παραδοσιακοί μουσικοί της περιοχής μας, Γιώργος Συμεωνίδης και Σταύρος Παλατσίδης, οι οποίοι ξεσήκωσαν τους επισκέπτες με τους Θρακιώτικους ήχους της γκάιντας και του νταουλιού.
Οι περισσότεροι επισκέπτες που κάθε χρόνο κατακλύζουν την παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, ως συνήθως δεν επισκέπτονται την πόλη μας σε άλλη περίοδο, ούτε τους δίνεται η ευκαιρία να ενημερωθούν για τα παραπάνω.
Έτσι οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ πρωτοτυπήσαμε για ακόμη μια φορά στον τομέα της προβολής και της ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς (όπως άλλωστε καθορίζεται και από το Καταστατικό του Συλλόγου), καθώς επίσης συνεχίσαμε και τον αγώνα που αφορά την αυτονόμηση και αναβάθμιση του  Νοσοκομείου μας.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία ώστε το πολυπληθές κοινό να ενημερωθεί για την ιστορία, τα μνημεία και την κληρονομιά του Διδυμοτείχου, δημιουργώντας νέες προοπτικές για μελλοντικές επισκέψεις και περιηγήσεις στα μνημεία της πόλης μας.
Τέλος κρίνουμε σκόπιμο να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα:
- Το Δήμο Διδυμοτείχου που άμεσα έκανε αποδεκτό το αίτημα του Συλλόγου και διέθεσε το χώρο καθώς και υλικά για την υπόψη δράση.
- Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου και το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου για τη διάθεση έντυπου υλικού και φυλλαδίων.
- Την εταιρεία Tzellas Sound για την σημαντική συνδρομή με έμψυχο δυναμικό και υλικά, για την προβολή του οπτικοακουστικού υλικού του Συλλόγου.
- Το super market cosmos plus για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο περίπτερό μας.
-  Όλους τους φίλους και τους επισκέπτες που στήριξαν έμπρακτα τη δράση μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: