Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: Ανίκανη η δημοτική αρχή να διαχειριστεί το ζήτημα των αδεσπότων στην Αλεξανδρούπολη.

Επισκεφθήκαμε ως δημοτική παράταξη το ΝΕΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ (στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δωρικού), χώρο στον οποίο υποτίθεται πως προάγεται η ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με ευθύνη του Δήμου Αλεξ/πολης. Δυστυχώς όπως μας είχαν καταγγείλει αρκετοί πολίτες, συναντήσαμε μια εικόνα εγκατάλειψης, με πολλά ζώα ελεύθερα να μπαινοβγαίνουν από διάφορα σημεία της περίφραξης, ενώ άλλα να είναι έγκλειστα σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο. Για την φροντίδα του νέου αυτού Καταφυγίου, στα πλαίσια των από τον Νόμο οριζόμενων προδιαγραφών και προυποθέσεων, ο Δήμος καταβάλλει ετησίως με απευθείας ανάθεση, το ποσό των 24.000 ευρώ!!!



Εύλογα λοιπόν τίθεται το ερώτημα εάν γνωρίζει την όλη αυτή κατάσταση η Περιφερειακή Κτηνιατρική Υπηρεσία, που κατά το Νόμο 4039/12 είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο αυτών των χώρων.
Την ίδια ημέρα προσεγγίσαμε και το ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ στην παραλία της Μαίστρου, ένα χώρο που υποτίθεται ότι θα καταργούσαν εδώ και ένα χρόνο - κατόπιν εντολής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας - παρ' όλα αυτά εκεί βρίσκονται σχεδόν εγκαταλελειμμένα πολλά ζώα (εντός και εκτός του χώρου), για την ευζωία των οποίων είναι υπεύθυνος επίσης ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης.
Εν τέλει ποιες ώρες λειτουργούν αυτά τα κολαστήρια και πόσο χρόνο αφιερώνουν οι επ'αμοιβή απασχολούμενοι για τη φροντίδα αυτών των άμοιρων ψυχών;  (Νερό, τροφή, καθαριότητα, προαυλισμός και Ιατρική παρακολούθηση;).
Τέλος να τονίσουμε πως ο απώτερος σκοπός των καταφυγίων, κάτι το οποίο αδυνατεί να κατανοήσει η παρούσα δημοτική αρχή, είναι πως ο καθένας που θα ήθελε να υιοθετήσει ένα ζωάκι – και στην προκειμένη σκύλο καθώς αυτά είναι τα περισσότερα “ορφανά”, μπορεί να το κάνει από το ίδιο το καταφύγιο, γεγονός που θα πρέπει συνεχώς να επισημαίνεται στους πολίτες.
Ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης οφείλει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.
Η δημοτική παράταξη της “ΑΝΑ.Σ.Α”, προτείνει την σύσταση 6μελούς Διαπαραταξιακής Επιτροπής η οποία να συνεπικουρεί με τη δράση της το πρόγραμμα, διερευνώντας και διατυπώνοντας προτάσεις/λύσεις για την προαγωγή της υπεύθυνης διαχείρισης και της ευζωίας  των αδέσποτων ζώων της πόλης μας. Οπως για παράδειγμα την διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων σε συνεργασία με τα Φιλοζωικά σωματεία και Κτηνιάτρους, σε μαθητές / τριες σχολείων Α’βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, με κύριο στόχο την καλλιέργεια σωστής ζωοφιλικής συνείδησης.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"ΑΝΑ.Σ.Α."


Δεν υπάρχουν σχόλια: