Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Με ακυρώσεις δρομολογίων ‘αναβαθμίζει’ η κυβέρνηση το σιδηροδρομικό δίκτυο στο Έβρο;;

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, για την διακοπή των δρομολογίων του Intercityαπό το Δίκαια μέχρι την Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως .
Στην Ερώτηση υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών που ενισχύσουν την αποψίλωση του κεντρικού και Β/Έβρου από υπηρεσίες και μέσα μαζικής μεταφοράς, αποδυνάμωση



των νοσοκομείων και των δομών εκπαίδευσης.
Τα δρομολόγια του Intercity εξυπηρετούσαν με μικρό κόστος τους κατοίκους του νομού ώστε να  κινηθούν κατά μήκος του, ενώ πλέον θα πρέπει να εξυπηρετούνται μόνο με το τοπικό ‘αργό’ τραίνο. Ζητούνται οι λόγοι διακοπής των δρομολογίων, να διερευνηθεί η προοπτική συζήτησης με τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου με στόχο την από κοινού συμφωνία βιώσιμης λειτουργίας των δρομολογίων αλλά και η αποκατάσταση την σιδηροδρομικής σύνδεσης Δικαίων μέχρι και το Ορμένιο, η οποία είναι ανύπαρκτη εδώ και χρόνια, απαξιώνοντας το βορειότερο κομμάτι του νομού μολονότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός του εκεί σιδηροδρομικού δικτύου !



Δεν υπάρχουν σχόλια: