Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Το ΚΚΕ T.E ΕΒΡΟΥ για τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης για την εγκατάσταση της ΝΑΤΟΙκής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης


Είναι προφανές πως η συνεχόμενη αντίδραση από σωματεία, φορείς του ταξικού κινήματος, επιτροπές ειρήνης αλλά και ανεξάρτητους  ριζοσπάστες, ενοχλεί την αστική τάξη που διακαώς επιθυμεί να ικανοποιήσει τις διαταγές των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων για τις δικές της βλέψεις.
Αυτή την φορά τον λόγο υπεράσπισης της εγκατάστασης της ΝΑΤΟικής βάσης στο λιμάνι της



Αλεξανδρούπολης πήρε ο δήμαρχος της πόλης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος ως γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων της αστικής τάξης δήλωσε κατηγορηματικά πως : «όχι μόνο πρέπει να εγκατασταθεί εδώ η βάση των ΝΑΤΟΙκων ελικοπτέρων, αλλά αν γίνεται να μεταφερθεί εδώ η βάση του Ιντσιρλίκ!» Δηλαδή να εγκαταστήσουμε εδώ τα πυρηνικά του ΝΑΤΟ!
Είναι σαφές πως την δεδομένη στιγμή δια στόματος δημάρχου, εκφράζεται η επιθυμία των κυβερνώντων αλλά και των αντιπολιτευόμενων, για την παραπέρα ανάμιξη της χώρας στους ΝΑΤΟΙκούς σχεδιασμούς. Είναι προφανές πως την ίδια στιγμή που το γαϊτανάκι των ενεργειακών σχεδιασμών δίνει την σκυτάλη στην πολεμική κρεατομηχανή του ΝΑΤΟ, οι εγχώριοι και μη «άρχοντες» κόπτονται για το πώς θα εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα  των μονοπωλίων.
Θα φέρει οικονομικά οφέλη στην πόλη και περιοχή μας διαμήνυσε ο δήμαρχος. Να μας πληρώνουν δηλαδή οι φονιάδες, να τους κάνουμε τα χατίρια, το πρωί να βομβαρδίζουν και το βράδυ να τους διασκεδάζουμε! Αυτή την ανάπτυξη υπερασπίζεται! Τα ματωμένα δολάρια και ευρώ αποζητά! Ο λαός όμως της περιοχής θυμάται πολύ καλά  ότι η στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με από κοντά εκείνη της ΕΕ απ’ όπου κι αν πέρασε άφησε πίσω της ποτάμια αίματος, στάχτες και γκρεμίσματα, άφησε και αλλαγές συνόρων.
Ξεχνά συνειδητά ο δήμαρχος, την Γιουγκοσλαβία, το Ίρακ, το Άφγανιστάν, την Λιβύη, την Συρία, την Ουκρανία, χώρες που βίωσαν στο πετσί τους την ΝΑΤΟική ασφάλεια! Ο λαός μας θυμάται πολύ καλά, ότι η στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με τις ευλογίες και της ΕΕ ,απ’ όπου κι αν πέρασε άφησε πίσω της ποτάμια αίματος, στάχτες και γκρεμίσματα, προσφυγιά, νεκρά παιδιά όπως ο Αϊλάν Κούρντι, όπως οι σωροί που ανασύρονται σήμερα από τον Έβρο.
Τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά επιτελεία έχουν συγχαρεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον Υπουργό Άμυνας  και έχουν δηλώσει πως θεωρούν τη Σούδα  "μακρινό σύνορο των ΗΠΑ" και  "αβύθιστο αεροπλανοφόρο" και πως η βάση αυτή συνιστά καθοριστικό παράγοντα για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Τέτοια βάση θέλουν και  στην Αλεξανδρούπολη κυβέρνηση και δήμαρχος!
H ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα ενεργειακά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών δεν είναι προς όφελος του λαού. Το αντίθετο μας φέρνουν στο επίκεντρο μιας καταιγίδας ή ενός «ατυχήματος», που όπως δήλωσε και ο Αμερικανός πρέσβης, μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή.  Η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ ουδόλως θα ενδιαφερθεί να προστατέψει τα Ελληνικά κεκτημένα αφού ούτε καν τα αναγνωρίζει! Η ΝΑΤΟική αρμάδα με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ αρμενίζει στο Αιγαίο δήθεν για την «αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης». Μήπως εμπόδισε τις καθημερινές εναέριες και θαλάσσιες  παραβιάσεις; Μόλις χτες είχαμε θερμό επεισόδιο στα Ίμια. Που είναι η «υπερασπιστική» γραμμή του ΝΑΤΟ; Ίσες αποστάσεις κρατά.  Για ποια «αμυντική γραμμή» μας μιλά ο δήμαρχος;
Του διαμηνύουμε πως ο λαός του Έβρου και της περιοχής θα εναντιωθεί στα σχέδια τους. Το λιμάνι είναι λαϊκή περιουσία και δε θα αφήσουμε να γίνει ορμητήριο θανάτου λαών.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό της Αλεξανδρούπολης να απαντήσουν άμεσα και αποφασιστικά στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, του λιμανιού της σε χώρο αποθήκευσης, ακόμη και επεξεργασίας στρατιωτικού υλικού. Οι εργαζόμενοι, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι φορείς του να εμποδίσουν τα ΝΑΤΟικά σχέδια. Ο λαός και η εργατική τάξη να αντιπαλέψουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, της κυβέρνησης, που είναι εχθρικοί για το λαό μας και συνολικά για τους λαούς της περιοχής. Τους καλούμε επίσης να δουν ποιοι εκφράζουν ποιόν και γιατί. Είναι ξεκάθαρο πως ή θα είσαι με τον λαό και τα συμφέροντα του ή θα είσαι απέναντι, με τα μονοπώλια και τους μηχανισμούς τους, δηλαδή το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
 Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για το λαό. Το αποδεικνύει η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αντίθετα, διαμόρφωσε αρνητικούς όρους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των λαϊκών συμφερόντων. Οι λαοί μπορούν να βαδίσουν το δικό τους ελπιδοφόρο δρόμο, της κοινής πάλης, για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να ανατρέψουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.

14 Φεβ. 18



Δεν υπάρχουν σχόλια: