Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης: Καλούμε το λαό της πόλης μας σε πικετοφορία την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 στις 7:00 μμ, μπροστά στο Δημαρχείο


Ανακοίνωση-Κάλεσμα
Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη νέα δολοφονική επίθεση του κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Το αποτέλεσμα, 62 νεκροί και περισσότεροι από 2500 χιλιάδες βαριά τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Τα ισραηλινά στρατεύματα εν ψυχρώ χρησιμοποιώντας βροχή αληθινών πυρών,



δακρυγόνων και βομβών από μαχητικά αεροσκάφη, προσπάθησαν να κλείσουν το στόμα των δεκάδων χιλιάδων άοπλων Παλαιστίνιων διαδηλωτών, ανάμεσά τους ανάπηροι, μικρά παιδιά που βγήκαν στο δρόμο να διεκδικήσουν το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους και να διαδηλώνουν ενάντια στη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και στην αναγνώρισή της ουσιαστικά ως "πρωτεύουσας" του Ισραήλ.
 Καταδικάζουμε την κατάπτυστη παράνομη απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν στις 14 Μάη 2018 την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα και τη συμφωνία με το Ιράν, οι συνεχιζόμενες επεμβάσεις και βομβαρδισμοί των Αμερικανών ενάντια στο λαό της Συρίας,  συνιστούν παραπέρα κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Κάνουν τον κίνδυνο γενίκευσης αυτού του ιμπεριαλιστικού πολέμου άμεσο, σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Και ξέρουμε ότι εδώ είναι η γειτονιά μας και όταν έχει αρπάξει φωτιά το σπίτι του γείτονα, γρήγορα θα φτάσει και στο δικό μας σπίτι.
Καταγγέλλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που από τη μια μοιράζει λόγια συμπάθειας για τον Παλαιστινιακό λαό και την ίδια στιγμή "ξεπλένει" τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Υιοθετεί πολιτική "ίσων αποστάσεων" εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα. Αναβαθμίζει πολιτικά - οικονομικά – στρατιωτικά την συνεργασία της με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους.   Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναβαθμισμένης συνεργασίας με το Ισραήλ αποτελεί και η πρόσφατη δήλωση Τσίπρα που αναγόρευσε τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση Τραμπ ως δήθεν διαμεσολαβητή ειρήνευσης, την ώρα που είναι αυτοί που πυροδοτούν την επιθετικότητα του Ισραήλ που κλιμακώνετε.
Καμία ανοχή στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να παρουσιαστεί ως μη συμμετέχουσα στις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις, την ώρα που στο όνομα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" εμπλέκει ολοένα πιο βαθιά τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών, εκχωρώντας  τη βάση της Σούδας και όλο το πλέγμα βάσεων και στρατηγείων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα μας για μια σειρά από πολεμικές επιχειρήσεις και επεμβάσεις.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον Παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ
Απαιτούμε:
-- Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση και να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη 2015, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ
-- Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
-- Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.
-- Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
-- Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
-- Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
-- Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
-- Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.
-- Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
-- Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!
ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ! Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!

Μάης  2018



Δεν υπάρχουν σχόλια: