Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Δικαστές κατά το Δοκούν. Toυ Μάνδαλου Παναγιώτη.


Δεν γίνετε να μην σχολιάσεις την δήλωση του πρόεδρου του ΣτΕ, για τα τεκταινόμενα στην Ελληνική κοινωνία. Ο εν λόγο δικαστής και οι όμοροι του...είχαν βγάλει απόφαση στο ΣτΕ, καταστόντας το χαράτσι συνταγματικό...Το ποιο αντισυνταγματικό μέτρο. Το είχαν καθιερώσει για δυο χρόνια λόγο εκτάκτου δημοσιονομικής ανάγκης...αλλά μετά μας το κατσικωσαν σαν συνταγματικό ΕΝΦΙΑ.
Είχαν βγάλει συνταγματικό το 1ο μνημόνιο, με Αγγλικό δίκαιο που αναιρούσε ακριβώς την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος και την παραχωρούσε στους δανειστές, που ακριβώς ορίζετε από το σύνταγμα και φυσικά έβγαλαν και συνταγματικό και το 2ο με πάλι Αγγλικό δίκαιο.



Το 3ο. Ε καλά δεν υπάρχει δύο χωρίς τρία. Στο κάτω-κάτω ήταν και με Ευρωπαϊκό δίκαιο. Εδώ γελάμε.
Κατοχύρωσαν σαν συνταγματική την κατάργηση του 13ου -14ου μισθού για όλες τις τάξεις των εργαζομένων στο δημόσιο και στις συντάξεις και φυσικά κατοχύρωσαν και την εξαφάνιση των μισθών και συντάξεων. Βέβαια εδώ το συστηματικότερο δικαίωμα το βγάλανε και αυτό άκυρο αφού δικαίωσαν εργοδότη που δεν πλήρωνε υπάλληλο για πολλούς μήνες με απόφαση που οριζότανε ότι δεν αποτελεί παραβίαση του εργατικού νόμου. Η εναγόμενη οδηγήθηκε στην αυτοκτονία αφού στην απελπισία της από την απόφαση δεν είχε που να στηριχτεί.
Βέβαια όταν κατοχυρώνεις σαν συνταγματική την παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας τότε δεν ξέρω αν πρέπει να ονομαστεί δικαστής κάποιος, ή κάτι άλλο. Γιατί απλά ο δικαστής σαν υπέρτερο αγαθό έχει το σύνταγμα και την Εθνική κυριαρχία του κάθε κράτους. Οι δικοί μας δικαστές …έχουν τον Γερμανό τους……
Αλλά δεν σταμάτησαν μόνο εκεί. Στο αίσχος των αποφάσεων είναι και η αντισυνταγματικότητα του πόθεν έσχες των δικαστών. Η κατακραυγή μεγάλη και μετά από έναν μήνα έβγαλαν και άλλη απόφαση που θεωρούν το πόθεν έσχες για όλους αντισυνταγματικό. Αλήθεια είναι αντισυνταγματικό να υπάρχει στους δημόσιους λειτουργούς που κατέχουν αξιώματα το πόθεν έσχες ….ή απλά τα αίσχη τους να υπάρχουν σε τράπεζες και σε σεντούκια;. …..Σε αυτό ο πρόεδρος δεν παραιτήθηκε. Ένα άλλο παράδοξο είναι όταν αξίωσαν και έβγαλαν αντισυνταγματικές τις μειώσεις των μισθών των δικαστών. Όλοι οι άλλοι ναι …αλλά αυτοί όχι …..Ούτε εκεί είδαμε τον πρόεδρο να διακατέχετε από ίδρωμα για τα δικαιώματα μας …..αλλά μόνο για την κουτάλα του.
Σήμερα ο πρόεδρος κόπτετε και παραιτείται σε ένα παραλήρημα εξευτελιστικής λεπτότητας, κοπτόμενος για τις συντάξεις που θα κοπούν …Ακόμα δεν κόπηκε καμία ….το 2019……..καλά όλα αυτά που ψήφιζε σαν μέλος του ΣτΕ …και καταβαράθρωσε έως και 60% του εισοδήματος των συνταξιούχων και των μισθωτών ……τότε δεν τον έπιανε η λεπτότητα του;
Δεν το συγκινούσαν οι 14.000 αυτοκτονίες και οι χιλιάδες μικρομεσαίοι που έκλεισαν. Δεν το συγκινούσαν οι διάφοροι που πιάνονταν με το χέρι στο μέλι και αντί να ζητήσει ο ίδιος το πόθεν έσχες απλά ζήτησε την κατάργηση του για την ράτσα του;…
Δεν είχε την λεπτότητα να επέμβει στην απαράδεκτη εκείνη απόφαση για τα εργατικά δικαιώματα …..Άκου αν δεν πληρώνει ο εργοδότης δεν αποτελεί παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Που σημαίνει ότι αν παραιτηθείς, δεν έχεις ούτε αποζημίωση, ούτε ταμείο ανεργίας ….αλλά πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις…
Δυστυχώς ο πρόεδρος αυτού του ανωτάτου δικαστηρίου, θα έλεγα μονοκομματικού απόλυτα δικαστηρίου, που θα έληγε η θητεία του σε έναν μήνα ήθελε απλά να κάνει ντόρο γύρω από το όνομα του. Ν δείξει ότι ο καημένος κόπτετε για τον Ελληνικό λαό. Δε θα απορήσω αν μετά από αυτή την κίνηση του τον δω σε κανένα ψηφοδέλτιο κόμματος. Στο κάτω κάτω η κουτάλα καλά κρατεί, γιατί ο άνθρωπος να μην συνεχίσει; Έβγαλε αποφάσεις που η δικαιοσύνη αν τις έβλεπε …..θα πετούσε και το σπαθί αλλά και την ζυγαριά της ….αφού κατόρθωσαν αυτοί στο ΣτΕ ….να ξεπουλήσουν με τις αποφάσεις τους όλη την Ελλάδα νομιμοποιώντας την ξένη εισβολή.
Αυτός δηλαδή που κατάργησε το σύνταγμα ….σήμερα κάνει δηλώσεις έναν μήνα πριν λήξει η θητεία του και βγει στην σύνταξη. Όπως λέμε ….πρέπει να αλλάξει η κουτάλα …..ας εντυπωσιάσουμε με καινοτομία ….δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί….

Μάνδαλος Παναγιώτης
f/b. @Panagiotis Mandalos


Δεν υπάρχουν σχόλια: